ریشه بافی فرش

ریشه بافی فرش
هنگامی که بافت فرش به اتمام رسیده و پایان مییابد، باید این دستبافته را از روی دار جدا و یا به اصطلاح از روی دار پایین کشید. برای این کار در حدوده ده سانت پایینتر از فرش، تارها را میبرند. به عبارت دیگر در حدوده ده سانت از تار، از سویی به فرش متصل شده و از سویی دیگر جدا و رها باقی میماند.
تارهای بیرون زده از فرش که در اصطلاح با نام ریشه شناخته میشود، نقش مهمی در حفاظت از فرش دستباف دارد. زیرا که در وهله نخست از ریزش و گسیختگی فرش ممانعت کرده و در گام بعدی باعث جلوگیری از پوسیدگی زودهنگام فرش میشود. اما کاربرد طولانی مدت فرش و همچنین تردد بسیار بر روی آن باعث پوسیدگی ریشه شده و در نتیجه به طور جزیی (بخشی از آن) و یا به طور عمده (تمام آن دچار پوسیدگی میشود) از بین رفته و سلامت فیزیکی فرش به خطر میافتد.
ریشه، نقش مهمی در تأمین سلامت و افزایش عمر فرش دارد.
نیاز به توضیح است که در صورت جزییترین آسیب در بخش ریشه باید فوراً ترمیم شود. زیرا ممکن است زمینه ایجاد آسیبهای جبرانناپذیری را فراهم کند. یکی از اقدامات جلوگیری از آسیب، ریشه بافی فرش دستباف است. به طور کلی ریشه بافی عملیاتی است که طی آن ریشههای فرش به طور کامل جدا کذده و سپس ریشهای جدید و نوین به فرش بافته میشود.
مجموعه تخصصی رفو ماندگار، قادر به ارائه انواع خدمات ترمیم ریشه فرش است.
برای انجام عملیات ریشه بافی، نخستین گام جدا کردن کامل ریشه پوسیده از فرش دستباف است. برای این کار باید از قیچی، چاقوی رفوگری و درفش استفاده کرد تا ریشه کمی بالاتر از انتها و ابتدای فرش از این کالا جدا شود. البته این کار باید به آرامی و نهایت دقت انجام شود. زیرا که هر گونه سهل انگاری باعث مفقود شدن گرههای اصلی و در نتیجه بروز آسیبی نوین به فرش میباشد.
سپس مرمتگر فرش با استفاده از سوزن و نخ متناسب با رجشمار و جنس فرش، نخهای جدیدی به عنوان جایگزین ریشه به فرش میبافد. عموماً برای افزایش استحکام این بافته، باید ریشه جدید حداقل به چهار تا پنج رج بالاتر از فرش متصل شود. یکی از خدمات رفوگری قالی ماندگار، ریشه بافی برای فرشهای معیوب است. این عملیات تحت نظر مجربترین و متخصصترین کادر اجرایی و رفوگران به انجام میرسد.
دیدگاهتان را بنویسید